Ola Bremnes: "Livstegn"
© Spinner Records 2003
SRICD 3010
Da "Mi pia, din gutt" falt ut av Norsktoppen på nyåret 2006, hadde den ligget der i hele 95 uker, altså nesten i to år! Dermed slo den Ole Ivars gamle norgesrekord med meget god margin.

I tillegg ble "Livstegn" nominert til Spellemannprisen for utgivelser i 2004
Vi gratulerer!

9. februar 2004 slapp Ola Bremnes sin første egentlige soloplate med tittelen "LIVSTEGN":
12 sanger på ett brett. Ola har lang fartstid som trubadur. Noen av sangene er helt nye, andre har han testet ut på publikum i lengre tid,- med god effekt. Det handler gjerne om de små tingene som får livet til å skinne, gjerne ispedd humor og saftige historier.
Denne plata har hele spekteret:
Fra barnefødsler og treplanting til sjalusidrama med slåsskamp og rabalder!
Ola fikk nylig den prestisjetunge "Nordlysprisen" i Tromsø, hvor han bl.a.
krediteres for sine vakre melodier. "Folk i husan" , "Grågåsa" og "Sang til byen" har klassikerstatus, og er å finne i svært mange sangbøker.

"LIVSTEGN" byr på nok et knippe utsøkte melodiperler, finslipt av glitrende musikere som Kristin Skaare (tangenter),
Gjermund Silseth (bass),
Terje Nohr Olsen (gitarer)
og Martin Windstad (trommer).
I tillegg er Nils Økland (fele), Marit Andreassen (sang) og Øystein Sunde innom et par spor.

Produsent har vært Lars Bremnes som med kresent øre og leken hånd også har bidratt med å velge ut, sette sammen og skape et "livstegn " som forhåpentligvis får pulsen opp noen hakk.

Ola er storebror i søskentrioen Kari, Ola og Lars Bremnes. I 2000 fikk de Spelemannsprisen for plata "Soløye". Sammen ga de også ut plata "Ord fra en fjord" i 1992 med tekster av faren Ole H Bremnes. Denne plata har etter hvert fått et stort publikum, og det har vært satt opp diverse cabareter med kor og orkester med stoff herfra.

Ola har levert både tekster og melodier til flere av Kari Bremnes´plater, og han er også kjent som tonsetter og formidler av Petter Dass´ dikt.

Han har skrevet bøker og manus til diverse forestillinger og bor i Kvæfjorden, to mil nord for Harstad. Her sitter han i en gammel skolestue fra 1892 og spekulerer når han ikke er på reise rundt om i kongeriket...